Endodontics is a field in dentistry that treats various problems with root canals of teeth.  It is key to carefully plan endodontic treatment prior starting to implement fixed prosthetics, as it may cause troubles and pains ones superstructure is fixed.  It is also important to regularly check processes in roots, to prevent excessive caries defects with deep filling, tooth injuries, improper cleaning of teeth.

Zob je potrebno v primerih, ko pride do vnetja zobnega živca ali pa do odmrtja zoba, čim prej zdraviti, da se proces ne razširi na kostno tkivo. Če pa se zoba ne zdravi pravočasno, lahko v najhujšem primeru popolnoma izgubite zob, v tem primeru pa boste potrebovali implantat ali mostiček.

Ko se pojavijo simptomi obolenja zobnega kanala, je pomembno, da čim prej obiščete zobozdravnika, ki se na podlagi rentgenske slike in simptomov odloči, ali je potrebno zdravljenje koreninskih kanalov zoba.

Postopek se začne s čiščenjem poškodovanih delov zoba, tako da zobozdravnik odstrani tkivo znotraj pulpe in iz kanalov zoba očisti morebitno preostalo živčno tkivo. S tem je notranjost zoba razkužena, v kanale pa se aplicira zdravilo ali pa se zob takoj dokončno polni. Pri hujših vnetjih ali cističnih obolenjih je potrebno zdravilo večkrat zamenjati. Naš cilj je ohraniti zob.

Menu